AMPA IES Ramón Cid

AMPA IES Ramón Cid

lunes, 21 de febrero de 2011

Centre Tecnològic “Mestral” situat a l’antiga Central Nuclear “Vandellòs I”.

            El passat dimarts, 8 de febrer els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de les modalitats de ciències de la naturalesa i tecnològic de l’IES Ramon Cid de Benicarló, acompanyats pels professors: Mª Teresa Forès, Pilar Escalada i Federico Domingo, van visitar el Centre Tecnològic “Mestral” situat a l’antiga Central Nuclear “Vandellòs I”. Aquest centre està gestionat per ENRESA, empresa estatal dedicada al desmantellament de l’antiga central.
            Aquesta visita es va estructurar en diferents parts, al principi i, després de passar tots els controls de seguretat pertinents, els alumnes van assistir a una xerrada sobre les reaccions nuclears i sobre el tipus de reactor que hi havia a Vandellòs I, xerrada molt adequada al seu nivell de coneixements. També van parlar de com s’havien d’extreure els materials en desmantellar la central, de com i on es transportaven... Aquesta xerrada va estar acompanyada per una visita a un petit museu interactiu on els alumnes van gaudir de múltiples experiències i curiositats relacionades amb la vida diària i també la visita a les instal·lacions de l’antic reactor. Aquí van poder veure les grans mesures de seguretat que tenien les diferents parts i van comprovar, in situ, com s’aplicaven alguns conceptes i procediments explicats durant la xerrada. La visita va acabar amb un taller sobre radioactivitat on els alumnes van poder comprovar com havien de treballar els operaris de la central en les diferents zones de risc diàriament.
            La sortida va resultar molt profitosa i interessant tant pels alumnes com pel professorat acompanyant i volem destacar la bona acollida que van tindre per part de tot el personal d’ENRESA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario